Ziua ușilor deschise la penitenciarul din Cricova. Familiile pușcăriașilor au venit cu colete pline cu de-ale gurii

Embed:

Deținuții de la penitenciarul din Cricova au putut să-şi strângă în braţe copiii şi să-şi revadă rudele şi prietenii, cu ocazia Zilei Uşilor deschise. Familiile pușcăriașilor au venit cu colete pline cu de-ale gurii.

Vasile Voloşciuc are 35 de ani şi a fost condamnat la opt ani de închisoare. Acesta aşteaptă cu nerăbdare zilele în care poate să-şi revadă familia.

"Suntem bucuroşi că putem să vedem copilaşii şi soţiile de-am. Vrem să fim împreună. După ce se duc păi e jale în suflet", a spus deţinutul, Vasile Voloşciuc.

Soţia condamnatului vine în fiecare lună să-l vadă.

"E foarte bine ne întâlnim ne vedem, cât de rar dar ne vedem. Alinăm dorul suntem departe unul de altul şi e dureros să rămâi singură şi cu doi copii".

Valeriu Martiu este nevăzător şi a fost condamnat pentru viol. Bărbatul nu are copii şi soţie, iar unica alinare vine de la sora şi fratele său.

"Cea mai mare bucurie este că au venit ei, de-am ce aduc. Sunt foarte bucuros că iată a venit sora. Am aşteptat-o. Ţin ca la un părinte la dânsa", a spus deţinutul, Valeriu Martiu.

"Simt şi ei că se aduce o mică căldură din familie, simt şi ei o oarecare căldură de acasă. Eu socot că e bine. Poate ar trebui şi mai des".

Condamnaţii se bucură când persoanele dragi vin să-i viziteze.

"Nespus de bucuros sigur că. Îi aştepţi o lună sau dacă au posibilitate şi asta e pozitiv. Noi tot trăim viaţa lor de acolo. Ne bucurăm pentru faptele lor pentru bucuriile lor, retrăim pentru a lor scârbă", a povestit deţinutul, Vladimir Catruc.

Familiile condamnaţilor au venit cu colete pline cu bucate.

"I-am făcut ca să se simtă ca acasă. Carne, pârjoale, cârnaţ, bomboane, biscuiţi".

"Am venit şi cu un sac de colaci, cu un sac de pască, cu ouă. Mult am adus că nu mănâncă numai el dar mănâncă toţi".

"Acest eveniment face parte din mărurile de resocializare a deţinuţilor. Ceea ce foarte mult  aşteaptă rudele, părinţii, sora, fratele şi copiii. Ceea ce ei aşteaptă să fie susţinuţi din partea lor. Şi noi considerăm că nu vor săvârşi alte infracţiuni", a comunicat psihologul, Tamara Rusu.

Lasă un comentariu