Ziua Naţională a Portului Popular, marcată în Moldova

Expoziții ale costumelor tradiţionale din Moldova şi România, bucate tradiţionale, târguri de artizanat şi ateliere de creaţie. În acest fel va fi marcată prima ediţie a Zilei Naţionale a Portului Popular, care va avea loc duminică, în 20 de raioane ale ţării și în Autonomia Găgăuză.

Locuitorii Capitalei vor marca această zi la Palatul Republicii. Străzile Bucureşti şi 31 August din perimetrul instituției se vor transforma într-un adevărat podium de defilare.

"Complexitatea acestui element identitar al nostru care este costumul popular este una foarte mare şi suntem responsabili de acest lucru. Tocmai din aceste considerente am şi instituit Ziua Naţională a Portului Popular", a comunicat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii în parteneriat cu Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

"Pentru Elveţia o importanţă majoră a acestui eveniment este faptul că vor reprezentate costumele diferitor etnii din Republica Moldova. Din exemplu şi din perspectiva Elveţiei, această diversitate nu poate fi decât o plus valoare socială", a menţionat reprezentantul Biroului de Cooperare al Elveției în Moldova, Cristina Cojocaru.

Sărbătoarea Națională Ziua Portului Popular a fost instituită anul trecut de Parlament.

VIDEO

Lasă un comentariu