Ziua de 1 iunie, declarată oficial liberă pentru funcţionarii publici şi angajaţii din sistemul bugetar. Când va fi recuperată

Embed:

Funcţionarii publici şi angajaţii din sistemul bugetar se vor odihni şi în acest an pe 1 iunie. Ziua a fost declarată oficial liberă de Guvern. În schimb, toţi bugetarii vor ieşi la lucru în ziua de sâmbătă 23 iunie. Premierul Pavel Filip a acceptat propunerea, însă a precizat că, în ţara noastră, sunt declarate oficial prea multe zile de odihnă, lucru ce va trebuie schimbat, în viitorul apropiat.

"O să trebuiască să avem discuţii cu parlamentarii şi să facem un fel de regulă în toate zilele de sărbătoare pe care le avem în Republica Moldova. Trebuie o abordare deosebită, înţelegem cu toţii că avem de muncit mai mult aici în ţară, avem de dezvoltat economic această ţară", a declarat premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în întreaga ţară va fi organizată o serie de evenimente pentru copii. În conformitate cu practica internațională, 1 iunie este declarată oficial şi în Republica Moldova "Ziua ocrotirii copilului".

Lasă un comentariu