Zilele Europene ale Patrimoniului

Zilele Europene ale Patrimoniului se vor desfăşura, anul acesta, în perioada 24-27 septembrie, sub patronajul Ministerului Culturii. Evenimentul are scopul să pună în valoare monumentele industriale, cum ar fi tipografiile, morile de vânt, drumurile şi alte obiecte de infrastructură.

"În Registrul National al Monumentelor al Republicii Moldova există peste 60 de monumente de ordin industrial şi tehnic şi din acestea fac parte mori de vânt şi de apă, drumuri pentru că patrimonial naţional rezidă şi în aceste vestigii industriale", a comunicat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Inaugurarea Zilelor Europene ale Patrimoniului va avea loc în data de 24 septembrie, în Depoul de tramvaie din Chişinău. Printre cele mai importante evenimente, care se vor desfăşura în această perioadă este seminarul industrial, programat pentru 25 septembrie în satul Vorniceni din raionul Străşeni.

De semenea, la Tipografia numărul cinci va avea loc un atelier cu expoziţie de maşini de scris, iar istoria acestora va fi prezentată prin documentare.

VIDEO

Lasă un comentariu