Zarzavaturile viitorului. Afacerea cu microplante a unor tineri din Capitală

Embed:

Fac business cu iarbă, ce-i drept, cu una care musteşte sănătate! Trei tineri din Capitală au pus pe picioare o afacere cu microplante, nişte verdeţuri minuscule, crescute în sere speciale.

Fiind inspirat de ceea ce a văzut pe rafturile din Occident, Dumitru, împreună cu doi prieteni, şi-a lansat acum jumătate de an propria afacere cu microplante. De fapt, sunt aceiași germeni, doar că lăsați să crească nițel, până când ajung mazăre, busuioc, rucolă sau ridiche... în miniatură.

"Dacă vorbim de rucolă, atunci gustul e la fel ca şi cel al plantei obişnuite, poate chiar mai fin şi mai pronunţat", a menţionat antreprenorul, Dumitru Tcaci.

De la sămânță și până la plantă matură e o cale lungă, așa că vlăstarii conțin cantități enorme de energie nutritivă și microbiologică, necesare pentru creștere.

Pentru a menține germenii în starea în care să poată furniza organismului doze maxime de sănătate, e nevoie de sere speciale, în care temperatura ajunge până la 24 de grade Celsius. Antreprenorii spun că au inventat propriul sistem de irigare și încălzire a spațiului, detalii despre care, lesne de înțeles de ce, nu vor să divulge.

"Întreg sistemul e creat de noi, acces la această informaţie nu este. Totul e inventat de noi. Toate culturile de microplante cresc de la 10 la 25 de zile", a spus antreprenorul, Dumitru Tcaci.

Din sere, microplantele ajung în magazine, fiind ambalate în cutii speciale, care să le păstreze prospețimea cel puțin 7 zile. Ținute la frigider, verdețurile pot rezista şi până la două săptămâni.

Mai nou, verdeţurile vă pot fi livrate la domiciliu, serviciu disponibil, deocamdată, doar în raza Chişinăului, cu condiția că veți solicita cel puțin 300 de grame.

"Comanda poate fi făcută prin telefon sau pe site-ul nostru. Acest lucru nu se face cu mult timp înainte, fiindcă plantele se culeg întotdeauna proaspete şi se livrează la domiciliu, practic, direct din seră", a spus antreprenorul, Dumitru Tcaci.

Și cum moldovenii manifestă din ce în ce mai mult interes față de alimentaţia sănătoasă, tinerii planifică să lanseze în curând şi o afacere cu legume organice.

Lasă un comentariu