Will Hurd: Rusia încearcă să se implice în alegerile parlamentare, care vor avea loc la toamnă în Republica Moldova

Embed:

Rusia încearcă să se implice în alegerile parlamentare, care vor avea loc la toamnă în Republica Moldova, la fel cum s-a implicat în scrutinul prezidențial din SUA din 2016. Declarația a fost făcută de congresmanul american Will Hurd în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune MSNBC.

”Rușii au încercat să influențeze rezultatele alegerilor de la noi făcând cetățenii să piardă încrederea în instituțiile noastre. Și ei vor încerca să facă acest lucru din nou. Ei fac acest lucru chiar acum în Moldova”, a spus membrul Congresului SUA, Will Hurd.

Oficialul american a vorbit despre necesitatea elaborării unei strategii care să permită Statelor Unite să țină piept pe viitor acestor atacuri informaționale ale rușilor. Potrivit lui Will Hurd, practica folosită de Moscova este una cunoscută.

”Este o practică deja obișnuită pentru ei, pe care o folosesc deja de 30 de ani”, a afirmat membrul Congresului SUA, Will Hurd.

Washingtonul crede că autorităţile ruse l-au ajutat pe Donald Trump să câştige alegerile, lucru negat vehement de Moscova. Pentagonul a deschis o anchetă în acest caz, pentru a afla dacă acuzațiile sunt sau nu adevărate.

Lasă un comentariu