Vlad Plahotniuc: Rezultatele alegerilor locale din acest an au demonstrat din nou cât de falsă este teza opoziției privind "statul capturat"

Embed:

Rezultatele alegerilor locale din acest an au demonstrat din nou cât de falsă este teza opoziției privind ”statul capturat”. Asta în condițiile în care opoziția de stânga a câștigat alegerile prezidențiale, iar opoziția de dreapta a ieșit învingătoare la scrutinul din Capitală. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul tribuna.md. Liderul democraților a mai vorbit despre necesitatea sprijinului din partea Guvernului pentru autoritățile Capitalei, indiferent de cine ocupă fotoliul de primar.

Vlad Plahotniuc a menționat că țara noastră încă nu a avut astfel de momente de echilibru politic. Ironia face că aceste momente în care opoziția obține două funcții importante în stat să vină exact în perioada în care unii vorbesc despre țara noastră ca despre un stat capturat, a mai spus liderul PDM.

Ce ține de teza "stat capturat", Vlad Plahotniuc scoate în evidență că nu poți să vorbești despre politică în așa termeni atunci când alegerile prezidențiale sunt câștigate de opoziția de stânga, iar cele pentru Chișinău de opoziția de dreapta. Mai mult, rezultatul alegerilor din Capitală aduce mai mult echilibru în stat, iar opoziția de dreapta are acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte, să demonstreze de ce e capabilă.

Liderul democraților a menționat că cei care au strigat în  gura mare că alegerile vor fi fraudate, nu au avut bunul simț să aprecieze public modul corect în care a avut loc scrutinul, dar s-au bucurat doar de rezultatul lor.

Vlad Plahotniuc a mai spus pentru Tribuna că Guvernul ar trebui să ajute Chișinăul, indiferent de ce culoare politică este primarul. Potrivit lui, nu se va ține cont că primarul este de la un partid de opoziție, pentru că Guvernul și Primăria  sunt ale cetățenilor și trebuie să conlucreze.

Întrebat ce va face guvernarea proeuropeană cu PAS și PPDA care spun că nu vor face alianță cu PDM, Vlad Plahotniuc a afirmat că, dacă ar fi fost în opoziţie, ar fi acţionat la fel. Potrivit lui, ar fi sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare. Și-ar pierde automat o parte din electoral și ei fac corect politic când spun că nu vor face alianță cu PDM, a mai comentat liderul democraților. Mai mult, ar fi un dezavantaj pentru partidele de opoziție și partidele de la guvernare dacă ar crea din start alianțe, pentru că ar crea confuzie în rândul electoratului. 

Recent, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit, a declarat că după alegerile parlamentare, formarea unei coaliții proeuropene este inevitabilă.

Lasă un comentariu