Vlad Plahotniuc: PDM a aprobat, în premieră, propriul Cod de etică şi integritate

Partidul Democrat a aprobat, în premieră, propriul Cod de etică şi integritate. Anunţul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului.

"Astăzi s-a finalizat alegerea vice-preşedinţilor partidului, a secretarului general al partidului şi a componenţei Consiliului executiv al partidului, dar şi componenţa Biroului Permanent al PDM precum şi structura noii organigrame interne a Partidului Democrat. Începând de astăzi, PDM are propriul Cod de etică şi integritate. Este o premieră pentru toate partidele politice din Moldova. Consiliul Politic Naţional al PDM a adoptat şi o rezoluţie în care PDM îşi reafirmă dorinţa de reformă a clasei politice din Moldova prin introducerea votului uninominal şi eliminarea imunităţii parlamentare. PDM este parte a reformei clasei politice, ne asumăm aceste reguli, reguli care sperăm să fie preluate şi de alte partide din ţara noastră", a precizat preşedintele PDM.

Totodată, Vlad Plahotniuc a menţionat faptul că actualul sistem electoral este unul depăşit şi nu mai corespunde aşteptărilor cetăţenilor:

"Numeroasele sondaje de opinii, dar şi reacţiile de sprijin pe care le primim în mod direct de la cetăţeni fie prin semnături sau alte mijloace ne arată că electoratul doreşte deputaţi aleşi nominal". 

Lasă un comentariu