Vlad Plahotniuc: Partidele de dreapta refuză să dialogheze între ele în pragul campaniei electorale de la Primărie

Embed:

Partidele de dreapta refuză să dialogheze între ele în pragul campaniei electorale de la Primărie. Acestea fac aceeași greșeală ca şi la prezidențiale, se uneasc în jurul unui candidat unic ales prin consens, sau selectat după reitingul din sondaje. Declaraţia a fost făcută astăzi de preşedintele PDMVlad Plahotniuc, în cadrul şedinţei săptămânale a partidului.

"Am discutat astăzi și despre alegerile locale, care urmează să aibă loc în Chișinău. În cadrul discuțiilor, domnul Vlad Cebotari, colegul nostru împuternicit să se ocupe de acest subiect în numele Partidului Democrat, ne-a informat, că a transmis scrisori către mai multe partide proeuropene, pentru a conveni asupra unei întâlniri, la care să discute despre desemnarea unui candidat unic la Primăria Chișinău.

Constatăm cu regret și vă anunțăm, că în locul unui răspuns la adresările noastre, vedem în presă: declarații impulsive din partea celor, cărora le-au fost expediate acele scrisori și lansarea unui număr tot mai mare de candidați din partea partidelor proeuropene, care au tot mai slabe șanse să câștige. Sondajele arată clar, că dreapta are o singură șansă reală în alegerile din Chișinău - să se unească în jurul unui candidat unic ales prin consens, sau selectat după reitingul din sondaje.

Aș vrea să remarc câteva lucruri, în primul rând, lipsa totală de deschidere spre dialog a partidelor de dreapta, căci observăm un refuz categoric a discuțiilor nu doar cu Partidul Democrat, dar chiar între: Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma DA, Partidul Liberal Democrat și i Partidul Liberal, adică acele partide, unele dintre care, acum câteva luni, au anunțat, cu exaltare, că vor face bloc electoral, azi nici măcar nu comunică între ele.

În al doilea rând, observăm repetarea, cu o precizie aproape totală, a greșelilor, pe care partidele de dreapta le-au făcut în alegerile prezidențiale, greșeli, care au dus la înfrângerea Maiei Sandu și victoria socialiștilor în acel scrutin. Reacțiile lor, crispate de invitațiile la dialog nu ne mai surprind, însă atitudinea lor arogantă poate dezamăgi din nou electoratul de centru-dreapta, căci cetățenii vor să se implice în lupta pentru Chișinău, dar nu să participe la o competiție a orgoliilor și frustrărilor politice.

Vrem să atragem atenția asupra faptului, că aceste partide, care au refuzat dialogul și și-au promovat interesele lor egoiste, vor fi direct responsabile dacă socialiștii câștigă Primăria Chișinău" a declarat Vlad Plahotniuc

Reamintim că PDM l-a delegat în calitate de negociator la desemnarea candidatului unic pe vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari.

Lasă un comentariu