Vlad Plahotniuc: Guvernul trebuie să ajute Chișinăul indiferent de faptul cine ocupă fotoliul de primar

Embed:

Guvernul trebuie să ajute Chișinăul indiferent de faptul cine ocupă fotoliul de primar. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a oferit un interviu pentru portalul tribuna.md. Potrivit liderului PDM, reacţia partidelor de opoziţie, care declară că nu vor face alianţă cu puterea este firească.

În interviul acordat portalului tribuna.md, preşedintele PDM afirmă că formaţiunea pe care o conduce nu a avut un candidat în aceste alegeri locale, întrucât prin acest gest s-a demonstrat cât de falsă este teza statului capturat. Potrivit lui Vlad Plahotniuc, nu poți să vorbești despre un stat capturat, atunci când alegerile prezidențiale sunt câștigate de opoziția de stânga, iar cele pentru Chișinău de opoziția de dreapta.

Liderul Partidului Democrat mai afirmă că rezultatul alegerilor din Capitală aduce mai mult echilibru în stat, iar opoziția de dreapta are acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte, să demonstreze de ce e capabilă.

Întrebat ce părere are despre declaraţia formaţiunilor de dreapta PAS și PPDA care spun că nu vor face alianță cu PDM, Plahotniuc a afirmat că, dacă ar fi fost în opoziţie, ar fi acţionat la fel. Potrivit lui, ar fi sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare. În plus, astfel de alianţe nu sunt oportune deoarece există riscul de a debusola electoratul. 

Potrivit preşedintelui PDM, în ceea ce privește Guvernul, el trebuie să ajute Chișinăul indiferent cine este primar, atât timp cât activitatea instituției este una în interesul oamenilor.

Lasă un comentariu