Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini

Embed:

Retragerea militarilor ruși de pe teritoriul Republicii Moldova este o prioritate, iar ţara noastră va continua să acționeze pe toate căile diplomatice pentru punerea în aplicare a documentelor internaționale adoptate în acest sens.

Despre acest lucru a scris pe facebook liderul Coaliţiei de Guvernare, Vlad Plahotniuc, după ce a avut o întrevedere cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini. Vlad Plahotniuc a mai spus că ţara noastră va continua să solicite suport internațional în acest demers.

În cadrul întrevederii cu Franco Frattini, Vlad Plahotniuc a subliniat că rezolvarea conflictului transnistrean poate fi bazat doar pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute la nivel internațional.

Plahotniuc a mai spus că un acord privind statutul special al regiunii trebuie încheiat cu respectarea acestor parametri, iar un principiu fundamental al coaliției de guvernare este să vadă finalizată, conform Declarației de la Summitul OSCE din Istanbul, retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

La rândul său, Franco Frattini a declarat că Republica Moldova are suportul comunității internaționale privind stadiul final al procesului de reglementare a conflictului. OSCE este pregătită să joace un rol de mediere în procesul de evacuare și distrugere a munițiilor și armamentelor rusești.

Totodată, Frattini a salutat semnarea celor patru protocoale între Chişinău şi Tiraspol în luna noiembrie 2017, care încep să aducă beneficii.

Lasă un comentariu