Vitalie Gamurari: Membrii Guvernului, care nu îşi îndeplinesc conştiincios atribuţiile, vor fi remaniați

Embed:

Membrii Guvernului, care nu îşi îndeplinesc conştiincios atribuţiile, vor fi remaniați până în data de 19 decembrie. Despre acest lucru a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei săptămânale a formaţiunii. Până atunci se va încheia evaluarea activităţii miniştrilor.

"Preşedintele partidului a comunicat că împreună cu prim-ministrul Republicii Moldova vor declanşa această procedură. Criteriile sunt foarte simple, criteriile care au fost formulate de la bun început. Este vorba de evaluarea agendei fiecărui funcţionar din partea Partidului Democrat dacă ea corespunde cu aşteptările cetăţeanului Republicii Moldova dacă răspunsurile care au fost date şi activitatea sa este coordonată şi vine în interesul cetăţeanului Republicii Moldova", a comunicat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Executivul are o nouă structură, după ce legislaţia a fost modificată. Numărul ministerelor a fost redus de la 16 până la nouă. Reforma a presupus şi depolitizarea ministerelor. Adjuncții ministrului au fost înlocuiţi cu secretari de stat.

În cadrul şedinţei Partidului Democrat s-a discutat şi despre includerea sintagmei "limba română" în Constituţie. Potrivit lui Gamurari, opiniile în interiorul formaţiunii sunt diferite. Într-o eventuală dezbatere a acestui subiect în Parlament, fiecare deputat democrat va fi liber să-şi expună propria opinie.

"Nu există o poziţie unică, unii sunt adepţii limbii române alţii sunt adepţii sintagmei limba moldovenească, alţii încă nu sau decis. Vreau să vă aduc la cunoştinţă doar că în discursul său care la avut preşedintele Partidului Democrat s-a expus foarte clar că pentru dumnealui este limba română. Contează ca indiferent cum fiecare o numeşte ca ea să fie vorbită corect, ca ea să fie scrisă corect", a afirmat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Recent, Curtea Constituţională a dat undă verde proiectului unui grup de deputaţi referitor la modificarea articolului 13 din legea fundamentală. Potrivit magistraţilor, sintagma "limba moldovenească" poate fi înlocuită cu cea de "limba română".

Lasă un comentariu