Veste proastă pentru vitezomani. În curând, aceştia vor fi vânaţi zi şi noapte de către poliţiştii, care au primit în dotare şapte radare de ultimă generaţie

Embed:

Veste proastă pentru vitezomani. În curând, aceştia vor fi vânaţi zi şi noapte de către poliţiştii, care au primit în dotare şapte radare de ultimă generaţie. Noile dispozitive cu laser pot fi folosite cu precizie maximă în cele mai dificile condiţii meteorologice.

"După ce a fost fixată, constatată viteza neregulamentară, persoana poate fi stopată, fiindcă distanţă de la care poate fi fixată unitatea de transport ajunge până la 1.200 de metri. Respectiv, agentul de patrulare are posibilitatea să stopeze autovehiculul să prezinte fotografia cu viteza de deplasare şi pe loc să întocmească procesul verbal. În cazul unor operaţiuni mai ample o să expediate acele scrisori de informare", a comunicat purtătorul de cuvânt al INP, Pavel Apostol.

Radarul poate fi utilizat şi ziua şi noaptea, indiferent de condiţiile meteo de afară. Mai mult ca atât, în baza de date a dispozitivului vor fi păstrate toate fotografiile făcute, inclusiv cele lichidate. 

"Are foarte multe funcţii speciale şi într-adevăr o să avem posibilitatea să prezentăm în instanţa de judecată, probele, calitative precum că persoana a încălcat limita vitezei de deplasare", a menţionat purtătorul de cuvânt al INP, Pavel Apostol.

Mulţi dintre şoferi, aflând de noile radare, au spus că vor fi mult mai atenţi în trafic.  

"Aşa mai încălcăm oleacă, dar aşa o să fim nevoiţi să mergem regulamentar". 

"Sunt binevenite, viteza trebuie respectată".

"Cred că nu vor fi multe accidente, oamenii vor fi mai responsabili".

Valoarea unui astfel de aparat se ridică la 15 mii de euro. Cele şapte radare au fost cumpărate din suportul bugetar pentru reforma poliţiei.

În prima jumătate a anului curent, au fost documentate aproape 75 de mii de cazuri de depăşire a vitezei. Numărul este de circa trei ori mai mare, comparativ cu perioada similară a anului 2017.

Lasă un comentariu