Veste bună pentru locuitorii a două sate din raionul Orhei. În localităţile Jora de Mijloc şi Jora de Sus vor fi reparate drumurile

Embed:

Locuitorii a două sate din raionul Orhei vor avea drumuri noi. Este vorba despre oamenii din localităţile Jora de Mijloc şi Jora de Sus. Lucrările fac parte din programul naţional Drumuri bune pentru Moldova, lansat la iniţiativa Guvernului.

În satul Jora de Mijloc au fost reparaţi 800 de metri de drum. De asemenea, acolo au fost reabilitate trotuarele. 

"Erau urâte, era glod, murdărie. Copiii când se duceau la şcoala erau nevoiţi să meargă pe drumul principal, dar acolo trec maşini, putea să se întâmple ceva".

"Până acum erau foarte multe gropi, acum e destul de bine. Înainte le cârpeau, le cârpeau şi după ninsori şi ploi erau la loc. Era incomod, se trezea şi copilul de la mersul pe acest drum".

Pentru repararea trotuarelor şi celor 800 de metri de drum din satul Jora de Mijloc, s-au cheltuit 1,5 milioane de lei. Şi în satul vecin, Jora de Sus, lucrările de reabilitare a unui drum sunt în toi. 

"Se execută acum lucrări de pregătire şi de finisare a şoselei. La moment aplicăm un strat de egalizare după care vom mai aplica un strat pentru a finaliza complet repararea acestui drum regional", a afirmat reprezentatul companiei de construcţie, Veniamin Macari.

"Bodaproste, că fac foarte frumos. Că aici erau nişte gropi, era foarte rău".

"E tare bine că le fac, dacă mi-ar mai face şi gardul. Erau gropi, era totul mâncat aici".

În total, în raionul Orhei se vor repara drumurile din 66 de localităţi. Programul Drumuri bune pentru Moldova a fost anunţat de liderul PDM, Vlad Plahotniuc şi prevede reabilitarea a aproximativ 1.200 km de drumuri locale.

Lasă un comentariu