Veste bună! Locuitorii satului Fetești şi al altor şase localităţi, vor beneficia de asistenţă medicală mai calitativă

Embed:

Timpul de așteptare a unei ambulanțe se va reduce de câteva ori pentru locuitorii din Fetești, raionul Edineț. În sat a fost inaugurat un punct de asistență medicală de urgență, care va deservi şi alte şase localităţi, situate la o distanță de peste 20 de kilometri de centrul raional.

13 mii de oameni se vor bucura de serviciile oferite de punctul de asistență medicală urgentă deschis în Fetești. Aici activează patru felceri, infirmiere și șoferi. Punctul a fost dotat cu echipament medical, iar la chemările oamenilor va interveni o ambulanță nouă.

"Avem toate medicamentele. Avem cardiograf, o mașină foarte dotată, e nouă, cu echipament foarte bun", a menţionat felcerul, Ludmila Ursachi.

"S-au deschis locuri de muncă, avem unde lucra. E foarte bine, suntem mulțumiți. Aici vom duce bolnavii, avem tot aparatajul necesar", a menţionat infirmiera, Adela Graur.

Oamenii din satele vecine sunt bucuroşi că acum ambulanţa va ajunge mai repede la ei.  

"Veneau de la Edineț, dar ajungea mai greu. Acum va fi pe loc și e mult mai bine. Acum au rămas mulți bătrâni, mai mulți bolnavi decât sănătoși".

"Ne bucurăm că s-a făcut la noi în sat așa instituție care va deservi lumea și de la noi, dar și din alte sate. Și o să le ușureze muncă și medicilor noștri de la centrul medicilor de familie".

Punctul de asistență medicală de urgență îşi are sediul în clădirea centrului de sănătate din sat. Lucrările de reparație și amenajare au durat șase luni.

"Pentru construcția acestui punct au fost cheltuiți peste un milion 300 de mii de lei. 100 de mii au fost cheltuiți pentru procurarea mobilierului nou", a afirmat şeful adjunct al Centrului Național de Medicină Urgentă, Alexandru Ghidirimschi.

"E important să aducem Europa acasă. E important să ne bucurăm cu toții de servicii medicale de calitative și corespunzătoare", a comunicat deputatul PDM, Oleg Sîrbu.

În ultimii doi ani, în sate, au fost renovate 20 de sedii pentru puncte de asistență medicală.

Lasă un comentariu