Veste bună! Energia electrică se ieftineşte cu 10%

Energia electrică ar putea fi mai ieftină cu 10 la sută chiar din această lună, după care tariful ar putea fi redus din nou, în aprilie. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Pavel Filip, care a declarat că a fost semnat un nou contract de achiziţie a curentului, cu o lună înainte de expirare a contractului actual.

”Urmează acum ca ANRE să facă toate calculele având la bază aceste date tehnice și în final, cât se poate de repede, să vină cu acel preț final pentru consumatori, care după cum spuneam, sunt premise de a fi cu 10 procente mai jos. Există potențial și există posibilități ca în perioada imediat următoare să mai venim cu o reducere de preț la energia electrică”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Experţii în energetică susţin că reducerea este una esenţială şi poate fi realizată în anumite condiţii.

”Scăderea tarifului la energia electrică este posibilă doar în două condiţii: prima - dacă s-a reuşit o scădere a preţului cca de la cinci cenţi în jos şi asta ar fi fost într-adevăr un rezultat foarte bun şi m-aş bucura dacă Guvernarea noastră ar reuşi să obţină un preţ bun şi doi - să nu fie incluse devierile financiare în calculul tarifului următor”, a afirmat expertul IDIS Viitorul, Victor Parlicov.

Vestea despre eventuala ieftinire a curentului electric i-a bucurat pe oameni.

Decizia finală privind preţul pentru consumatori urmează să fie luată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Cea mai recentă majorare a tarifului pentru energia electrică a intrat în vigoare în noiembrie 2015, când preţul a crescut cu 30 la sută. În prezent, consumatorii din nordul țării achită 2 lei şi 23 de bani pentru un kilowatt-oră, iar cei deserviţi de RED "Nord-Vest" - 2 lei şi 33 de bani. Pentru locuitorii din sudul şi centrul ţării, tariful este de 2 lei şi 16 bani.

VIDEO

Lasă un comentariu