Underland Wine & Music Fest. Singurul festival subteran din lume aduce o sumedenie de surprize şi în acest an

Embed:

Singurul festival subteran din lume Underland Wine & Music Fest aduce o sumedenie de surprize şi în acest an. Peste 30 de trupe folclorice şi muzicieni, 50 de actori și 80 de meşteri populari vor crea o adevărată sărbătoare în beciurile de la Cricova.

Unele colective au început deja repetițiile.

Tinerii din cadrul ansamblului folcloric al Colegiului de Muzică Ştefan Neaga spun că au pregătit un program special.

"Avem ocazia să ne promovăm, să ne audă cât mai multă lume, să ne vadă persoane importante, persoane publice".

Autorităţile spun că acest eveniment este un bun prilej de promovare a tradițiilor populare.

"Ideea organizatorilor de a le combina şi de a prezenta turiştilor, inclusiv şi cetăţenilor Republicii Moldova, în cadrul unui festival cultural, mi se pare o idee foarte frumoasă. Tocmai din aceste considerente, ministerul a susţinut această idee prin consultanța organizatorilor", a declarat ministrul Educaţiei, Culturii
şi Cercetării, Monica Babuc.

La eveniment vor participa artişti din zece ţări. Chiar de la intrarea în crâşmă, oaspeţii vor primi gratuit câte un pahar de izvar, după care va începe călătoria prin cele trei cartiere ale vinăriei.

"O să avem oficiul Sfântului Valentin, unde poţi să-ţi înregistrezi căsătoria timp de o zi, până la jandarmerie unde o să nimereşti dacă o să fii prea treaz, adică fără dispoziţie", a menţionat angajatul, agenţie de PR, Viorel Barbănouă.

O altă supriză a evenimentului este zona gastronomică, unde vor fi prezentate atât bucatele tradiţionale cât şi europene.

"Am pregătit două mii de litri de izvar, la fel vor fi trei şcoli de vin. Vizitatorii vor putea gusta din bucate tradiţionale cum sunt plăcinte, cârnăciori, dar şi bucate mai deosebite cum sunt melcii", a spus PR managerul, Combinatul de vinuri "Cricova", Rodica Căruntu.

Pentru copii va fi creată o zonă cu multe jucării, ateliere gratuite şi animatori. 

"Eu reprezint spiritul Underalnd-ului, spiritul însăşi a festivalului întreg, a vinului care curge".

"Veniţi pur şi simplu pe data de 17, ora 12.00 la festival şi nu o să vă pară rău", a afirmat directorul Combinatului de vinuri "Cricova", Iurie Carp.

Festivalul Underland se va desfăşura în data de 17 februarie şi este la acea de a doua ediţie. Biletul de intrare la eveniment costă 250 de lei.

Lasă un comentariu