Un singur pas greşit poate fi fatal! Numai în primele nouă luni ale anului în țară s-au produs 630 de accidente rutiere

Embed:

Un singur pas greşit poate fi fatal! Numai în primele nouă luni ale anului în țară s-au produs 630 de accidente rutiere, soldate cu moartea a 72 de pietoni. În fiecare al doilea caz, nenorocirea putea fi prevenită, dacă victimele ar fi traversat strada pe zebre.

Statistica polițiștilor arată că fiecare al doilea pieton care a decedat în accident rutier traversa strada NEREGULAMENTAR.

"Dacă în jur de 600 de accidente rutiere, timp de nouă luni, cu implicarea pietonilor au fost înregistrate, în jur de 200 sunt vinovaţi pietonii", a spus serviciul de presă al INP, Alina Bunghez.

Cea mai periculoasă pentru pietoni stradă din țară este bulevardul  Dacia din Capitală. Fiecare al șaselea accident cu implicarea lor s-a produs anume pe această arteră. În cazul a șapte oameni impactul a fost fatal.

"Eu nu încalc niciodată, dar acum fiind cu o sacoşă grea, am decis să traversez aici mai repede, ca să nu târâi mult. Atâta. Sunt vinovată."

"Mă scuzaţi, eu mă grăbesc. - Dumneavoastră nu aveţi dreptul să traversaţi aici. - Mă scuzaţi vă rog frumos, mă grăbesc, sunt profesoare şi întârzii la serviciu."

În doar jumătate de oră de monitorizare a acestei porţiuni de drum, am observat cel puţin 20 de oameni care au traversat neregulamentar. Asta deși, la câteva zeci de metri distanță sunt amenajate treceri de pietoni. Toți s-au ales cu o amendă de până la 300 de lei.

"Bine, îmi cer scuze, am încălcat nu chiar în fiecare zi. - Aveţi vreun act la dumneavoastră? - Da am actele. - Ştiţi că se prevede amendă pentru asta că aţi traversat în loc interzis? - Îmi pare foarte rău, că sunt şi eu jurist de profesie, ştiu foarte bine lucrurile astea."

"Ştiu că aici este interzisă trecerea, dar de obicei toată lumea traversează aşa bulevardul. Aşa m-am prins şi eu. - Veţi achita amenda? - Da, nu am altă opţiune."

La vederea inspectorilor de patrulare, unii au făcut cale întoarsă, iar alţii s-au dat în spectacol.

"Eu mergeam drept înainte, dar cum am mers eu încoace, cine m-o atras până aicea? - Cine v-a provocat? Poliţia? - Eu nu ştiu, dap cum altfel am nimerit aici?"

Traversarea drumului la zebră însă nu te scutește de nenorocire. De la începutul anului, 380 de șoferi au tamponat oameni pe treceri de pietoni. Aceeași amendă e valabilă și în cazul conducătorilor auto care nu acordă prioritate.

"Când se opresc, când nu se opresc. Când poate să se dea jos şi să înceapă a răcni, hai treci mai repede, ori aşa ceva."

"Oamenii vor respecta mai des regulile şi se vor micşora accidentele."VO
 Raziile pe traseele naţionale şi campania de informare a participanților la trafic au loc în cadrul “Săptămânei siguranţei rutiere”, care se încheie astăzi.

Lasă un comentariu