Un parfumier din Marrakech, care a reuşit să devină un fel de legendă locală, îşi doreşte să inspire tinerii să preia această meserie "frumos mirositoare"

Embed:

Un parfumier din Marrakech, care a reuşit să devină un fel de legendă locală, îşi doreşte să inspire tinerii să preia această meserie "frumos mirositoare". Abderrazak Benchaabane mai este şi ecologist, cultivă plante, este designer de grădini şi combină toate aceste pasiuni ale lui, pentru a crea arome irepetabile.

Cu noaptea în cap, Abderrazak Benchaabane se pierde pe străzile din Marrakech, ca să ajungă la cele două pieţe din oraş: una de condimente, iar alta de plante medicinale. Vânzătorii ştiu că el este pasionat de plante, aşa că i le aduc, fie din munţii Atlas, fie le importă din Africa sau Asia.

"Consider această piaţă un fel de librărie. Aici reuşesc să mă inspir ca să pot crea parfumurile mele. De exemplu, ca să creez un parfum mai condimentat, vin aici, pentru că doar aici găsesc esenţe de condimente. Stau aici ore bune, până dau de mixtura perfectă, după care revin în laborator. Când te afli aici, nu ai cum să nu simţi această atmosferă parfumată", a spus parfumier, Abderrazak Benchaabane.

Munca parfumierului se axează mai mult pe ecologie şi pe descoperirea noilor tipuri de plante, aduse din munţi sau din deşerturi. A studiat biologia, iar mai apoi, în 1982, a devenit profesor de ecologie a plantelor, la Universitatea Cadi din Marrakech. După ce-şi colectează ingredientele, parfumiereul revine în laborator, acolo unde începe magia.

"Sunt parfumuri irepetabile. Poartă spiritul oraşului Marrakech, iată de ce oamenii vin să cumpere anume parfumurile mele", a spus parfumier, Abderrazak Benchaabane.

Abderrazak foloseşte şi plante care cresc în grădinile din oraş. Preferatele lui sunt florile de portocal şi iasomie, iată de ce, majoritatea parfumurilor lui vor avea accente florale. Aplicate corect pe piele, acestea te pot induce în atmosfera magică a oraşului.

Lasă un comentariu