Un nou scandal la Congresul Autorităților Locale din Moldova. Primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, şi consilierii locali părăsesc organizaţia

Embed:

Un nou scandal la Congresul Autorităților Locale din Moldova. Primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, şi consilierii locali părăsesc organizaţia.

Anunţul a fost făcut de edil pe o reţea de socializare. Potrivit lui, motivul acestei deciziei este faptul ca asociaţia se transformă într-un partid politic, iar contribuţiile pentru dezvoltarea CALM sunt cheltuite ilegal.

Potrivit declaraţiei primarului din Orhei, conducerea Congresului Autorităților Locale face demagogie şi populism ieftin. Ilan Şor susţine că, anual, consiliul local din Orhei alocă 10 mii de lei organizaţiei.

"Banii nu sunt direcţionaţi pentru dezvoltarea asociaţiei, ci pentru a asigura o viață confortabilă domnului Furdui și familiei sale", se arată în declaraţia lui Şor.

Directorul CALM, Viorel Furdui, nu a fost de găsit, deocamdată, pentru a comenta aceste acuzaţii. Anterior, mai mulţi primari s-au arătat nemulțumiți de activitatea Congresului Autorităților Locale. Într-un reportaj, difuzat de postul de televiziune TVC 21, aleşii declarau că şefii organizaţiei ridică salarii lunare de până la 80 de mii de lei.

Iar în primele cinci luni ale acestui an, directorul executiv al congresului a primit 200 de mii de lei. Mai mult, soția acestuia ar fi încasat anul trecut un salariu de 330 de mii de lei, în calitate de expert juridic. Asta în timp ce problemele oamenilor sunt ignorate de către reprezentanţii CALM.

Congresul Autorităţilor Locale din Moldova a fost creat în 2010. Un an mai târziu, Viorel Furdui a fost desemnat în calitate de director executiv al instituţiei.

Lasă un comentariu