Un nou scandal în Capitala Nordului! Cartierele din Bălți sunt la un pas de a se transforma în gropi de gunoi

Embed:

Un nou scandal în Capitala Nordului! Cartierele din Bălți sunt la un pas de a se transforma în gropi de gunoi. Compania care evacuează deșeurile din oraş a decis să se retragă de pe piață, în urma presiunilor făcute de primarul din Bălţi Renato Usatîi.

Scandalul s-a iscat după ce primăria satului Bilicenii Noi, unde este depozitat gunoiul, a decis să-şi revendice dreptul asupra terenului, transmis municipiului Bălţi încă acum trei decenii. Şeful întreprinderii de salubritate spune că acest conflict a fost creat de funcţionarii din partidul lui Usatîi.

"Primarul satului Biliceni a spus tranșant că el a făcut-o la recomandarea domnului Șeremet. Dumnealui a venit la mine cu o pretenție în judecată iarăși să-i compensez arenda pe ultimii trei ani, cât am stat pe poligon, în valoare de două milioane de lei", a spus fondator companie de evacuare a deșeurilor, Dumitru Rusnac.

În aceste condiţii, fondatorul firmei cere restituirea investiției de 16 milioane de lei făcută în ultimii cinci ani pentru întreţinerea gropii de gunoi. Antreprenorul nu exclude că în curând şi tariful pentru evacuare va fi majorat. Asta după ce a fost stabilită o taxă de 33 de bani pentru fiecare kilogram de gunoi sortat adus la groapă. Din acest tarif, 25 de bani îi vor reveni firmei care treptat urmează să-şi recupereze investiţiile.

"Asta aproximativ va dubla tariful în Bălți. Puterea politică din Bălți niciodată nu va dubla tariful. Sunt gata să aștept orașul oricât au ei nevoie. Să mergem la diferite concesii, la diferite compromise. Marea problemă este că primăria Bălți nu vrea să discute. Ei fac din asta permanent show și circ politic", a spus fondator companie de evacuare a deșeurilor, Dumitru Rusnac.

Dezvăluire despre acest caz au fost făcute în cadrul unui offline cu jurnaliştii. Firma de salubritate a cerut implicarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale. Atât primarul din Bilicenii Noi, cât şi viceprimarul din Bălți, Igor Șeremet, nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia. SRL "Salubrity Solutions" evacuează deșeurile din orașul Bălți din 2012, iar noile reguli privind transportarea gunoiului la groapa de la Bilicenii Noi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. 

Lasă un comentariu