Un nou incendiu de vegetație a izbucnit în nordul statului american California

Embed:

Scene de coșmar în statul american California. Cel puțin un om a murit într-un incendiu care a transformat în scrum aproape 4000 de hectare de vegetație. Flăcările se extind cu repeziciune și riscă să ajungă la 2 localități cu peste 140 de mii de oameni.

Vântul puternic a dus la răspândirea rapidă a incendiului. Mii de oameni au fost evacuați, iar autoritățile sunt pregătite pentru evacuarea altor zeci de mii, dacă vântul nu își schimbă direcția. Mulți dintre ei și-au abandonat deja locuințele.

”Este foarte stresant când vezi cum focul vine din canion spre tine. Este pur și simplu îngrozitor. Iarba uscată care stă în calea flăcărilor este un combustibil foarte bun, iar vântul înrăutățește și mai tare situația.”

Autoritățile au mobilizat toate echipajele de pompieri din regiune și au solicitat sprijinul celor din Los Angeles și Santa barbara. În plus, au fost trimise în zonă aeronave pentru stingerea incendiilor. Incendiile de vegetație fac ravagii în California, pe fondul secetei din ultimii ani. Luna trecută, 40 de oameni și-au pierdut viața în cele mai devastatoare incendii din istoria statului american.

Lasă un comentariu