Un muzeu în aer liber, inaugurat la Zagarancea

Locuitorii comunei Zagarancea, raionul Ungheni, au inaugurat ieri un muzeu în aer liber. Oamenii au adus tot ce au găsit mai de preţ prin poduri, la părinţi sau bunici şi spun că aşteaptă deja primii vizitatori.

La rândul lor, gospodinele și-au suflecat mânecile și au gătit plăcinte și sarmale.

Primarul localității spune că oamenii din sat au adunat cele mai frumoase obiecte de prin gospodării, pentru a le aduce în muzeu.

"Dacă luăm cu cinci ani înapoi, aici era dezastru. Dar ne-a dat Dumnezeu putere să facem acest lăcaș scump pentru a promova cultura neamului. Pentru că tot ce este mai scump noi le dăm copiilor, viitorul societății noastre, a țării noastre", a comunicat primarul comunei Zagarancea, raionul Ungheni, Mihail Burlacu.

"Am fost în multe țări, fie cu muzica, fie cu sportul. Și am văzut niște lucru extraordinare. Păi și m-am gândit, de ce acolo se poate, dar la noi nu se poate. Avem atâtea tradiții, atâtea obiceiuri, avem atâtea lucruri vechi și frumoase", a menţionat iniţiatorul proiectului, Sebastian Andriuță.

La eveniment a participat ministrul Culturii, dar şi alţi oficiali.

"Este bine ca cu toții să ne îngrijim ca trecutul și tezaurul nostru patrimonial pe care ni l-au lăsat strămoșii să fie cunoscut de generațiile în creștere. Astăzi la Zagarancea un eveniment excepțional, foarte frumos, plin de suflet și de căldură, plin de unitate dintre cetățeni și Primărie, și primar", a comunicat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Sărbătoarea a fost încheiată cu un concert susţinut de interpretul Ion Paladi.

VIDEO

Lasă un comentariu