Un moldovean a fost reținut de serviciile secrete ruse, fiind suspectat că a încercat să introducă în Rusia substanţe narcotice

Embed:

Un moldovean a fost reținut de serviciile secrete ruse, fiind suspectat că a încercat să introducă în Rusia substanţe narcotice. Conaţionalul este bănuit că, împreună cu un complice, a organizat o grupare internațională specializată în comercializarea drogurilor, în special marijuana, hașiș și amfetamine.

Suspecții transportau substanţele narcotice din Europa spre Rusia, prin Moldova. Potrivit Interfax, acum doi ani, Serviciul de Securitate al Rusiei a mai destructurat o rețea similară.

Atunci au fost reținuți doi moldoveni. Tranzitarea drogurilor spre Rusia era asigurată de Gruparea criminală Patron - Borman - Clifford, protejată, conform unor investigaţii jurnalistice, de Renato Usatîi. 

Recent, o investigație Zeppelin a scos la iveală faptul că membrii grupării așa-zisului "hoţ în lege" Patron sunt implicați în tentativa de omor a bancherului rus Gherman Gorbunţov. Potrivit investigaţiei, în spatele acestei infracţiuni stă primarul fugar Renato Usatîi.

Recent, un alt activist al formaţiunii "Partidului Nostru" din Cahul a fost reţinut, după ce poliţiştii au descoperit în grădina acestuia o seră în care creştea cânepă.  

Lasă un comentariu