Un angajat al Preturii sectorului Centru al Capitalei, condamnat pentru instigare la discriminare și segregare rasială

Embed:

Un angajat al Preturii sectorului Centru al Capitalei a fost condamnat pentru instigare la discriminare și segregare rasială. În anul 2016, insul a amenințat un cetățean al Siriei, proprietar al unui local din Chişinău. Pentru această ispravă, Curtea Supremă de Justiţie l-a obligat să plătească cinci mii de lei prejudicii morale

Cearta s-a iscat în octombrie 2016 între funcționarul public, Mihai Musteaţă și proprietarul unui local de kebab, Mohamed Abobakar. Funcționarul a refuzat să plătească pentru comanda făcută. 

"M-am apropiat de el, el a văzut după accentul meu că nu sunt de pe loc, sunt străin. A început să vorbească urât. Îi spun că trebuie să plătească pentru două kebab-uri mari 90 de lei. A început să caute banii și a scos legitimația de serviciu", a povestit victima, Mohamed Abobakar.

Din spusele lui Mohamed, Mihail Musteață l-a înjurat și l-a amenințat că-i închide afacerea.

La secția de poliție, funcționarul public a continuat amenințările și înjurăturile. 

În anul 2017 Musteață a fost găsit vinovat și a fost obligat să achite cinci mii de lei prejudicii morale. Acesta a contestat decizia la Curtea de Apel, însă nu s-a prezentat la nicio ședință. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel. 

Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu a declarat că în prezent Mihai Musteață este angajat al Preturii. Acesta nu a fost de găsit pentru a comenta cazul. Potrivit angajaților, el este internat în spital.

Lasă un comentariu