Ultimul urs polar din Coreea de Sud se mută în Marea Britanie

Embed:

Ultimul urs polar din Coreea de Sud se mută în Marea Britanie! Animalul, care trăieşte de mai bine de 20 de ani într-un parc tematic de la sud de Seul, va fi inclus în proiectul Polar Reserve al rezervaţiei naturale din comitatul South Yorkshire. Anume acolo trăiesc ultimii urşi polari, care au mai supravieţuit în Anglia.

Tongki, în vârstă de 24 de ani, se va alătura, în luna noiembrie, celorlaţi uşi din rezervaţie: Victor, Pixel, Nissan şi Nobby. Specialiştii englezi au venit în Coreea de Sud pentru a monitoriza comportamentul lui Tongki, dar şi pentru a-l induce în anestezie generală ca să-i verifice minuţios starea de sănătate înainte de călătoria lungă de 8 mii de kilometri.

În concluzie: pentru vârsta sa, pufosul polar este într-o formă fizică de invidiat. Scopul schimbării de domiciliu este de a i se oferi lui Tongki mai mult spaţiu, pentru bătrâneţi confortabile şi fericite.

Această veste este îmbucurătoare, în special, pentru miile de oameni care în ultimii doi ani au luptat pentru eliberarea ursului din condiţiile de viaţă incompatibile cu specia sa. Acesta nu dispunea de spaţiu suficient şi îndura temperaturi de 35 de grade Celsius.

Lasă un comentariu