Turnură neaşteptată în cazul Gaudeamus: Vladimir Voronin îl ameninţă pe Dorin Chirtoacă cu judecata

Embed:

Turnură neaşteptată în cazul Gaudeamus: Vladimir Voronin îl ameninţă pe Dorin Chirtoacă cu judecata, pentru afirmaţii pe care le consideră calomnioase. Fostul primar al Capitalei l-a acuzat pe liderul comuniştilor că ar fi privatizat clădirea cinematograful Gaudeamus, pe când era şef de ţară.

În replică, Voronin spune că poate prezenta documente care ar demonstra că nu are nicio legătură cu privatizarea acestei clădiri. Ca de obicei, preşedintele PCRM nu a scăpat ocazia să-l facă cu ou și cu oțet pe liberalul Chirtoacă, dar şi pe edilul proaspăt ales, Andrei Năstase.

"El cade în fiecare noapte din pat şi se bate cu capul de beton. Acest oligofren trebuie să răspundă pentru declaraţiile lui, doar dacă aduce certificat că este bolnav, poate judecata să-l elibereze, dar până atunci trebuie să răspundă. Pe ce s-a bazat el când a spus că eu am privatizat cinematograful?", a spus preşedintele PCRM, Vladimir Voronin. 

Clădirea, în jurul căreia se face atâta zarvă, a fost privatizată rapid în 2004. Iar în 2010, fără multă publicitate, Consiliul Municipal a dat undă verde pentru demolarea edificiului, - a reamintit Voronin.

Şi anume Dorin Chirtoacă, care deocamdată nu a reacţionat la acuzele comunistului, potrivit lui Voronin, s-ar face vinovat de dispariţia fostului cinematograf. Dar nici Năstase, în opinia fostului președinte, n-ar fi capabil să aducă claritate în această problemă, mai ales că se va afla în fotoliul de primar doar câteva luni.

"N-am văzut nici capacităţi organizatorice, nici capacităţi administrative la această persoană. Asta e primărie, un milion de cetăţeni, asta-i Doamne fereşte, mai ales corupţia şi mafia pe care au înrădăcinat-o Chirtoacă şi cu Mişa Ghimpu în această primărie, oi, oi, oi...ce caracter şi ce voinţă trebuie să ai ca să-i fugăreşti pe ei pe toţi", a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.  

În replică, Năstase a spus că sfaturile lui Voronin ar fi bune, dar mai mai bine ar fi dacă liderul comuniştilor şi-ar îndemna consilierii municipali să pună umărul şi să-l ajute în administrarea urbei. Apropo, primarul nou ales, care se declară atât de îngrijorat de soarta fostului cinematograf, a recunoscut că a fost la Gaudeamus în copilărie - a urmărit desene animate.

"Cred că eram copil și vă spun că la ce film Carlson na krîșă, cum se cheamă, Vinipuh. Asta mi-a rămas în memorie", a afirmat primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase.

Problema cinematografului Gaudeamus a fost abordată şi de liderul fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban. Drept soluţie, acesta propune ca municipalitatea să cumpere terenul de la proprietar, contra unei sume de 15 milioane de lei şi să construiască în loc, bunăoară, un centru de creaţie pentru copii şi tineri.

Lasă un comentariu