Trei ani de regim fără vize. Câți moldoveni au călătorit în țările Uniunii Europene cu pașaportul biometric

Embed:

Aproape un milion de persoane a călătorit în țările Uniunii Europene cu pașaportul biometric, după liberalizarea regimului de vize, bătută în cuie acum trei ani. În țară au revenit aproape 850 de mii de concetăţeni de-ai noştri.

Timp de trei ani, cei mai mulți au ales să treacă frontiera prin punctul de trecere Leușeni - Albița. În jur de 176 de mii au plecat în UE cu avionul, iar peste 175 de mii prin punctul de trecere Cahul - Oancea.

În ultimii trei ani, moldovenii cu pașaport biometric au traversat frontiera de stat pe ambele sensuri de peste 5,3 milioane de ori. Cei mai înrăiți călători s-au dovedit a fi tinerii între 26 și 35 de ani. Cei cu vârsta de peste 46 de ani au călătorit de aproape 590 de mii de ori. Un pic mai puțin au vizitat țările Comunității Europene tinerii cu vârsta între 18 și 25 de ani.

Potrivit datelor oficiale, nu a fost permisă intrarea în UE pentru peste 9.000 de cetățeni, ceea ce constituie un procent din numărul celor care au beneficiat de acest regim. Motivul a fost lipsa banilor, depășirea termenului de ședere sau nerespectarea condițiilor de călătorie.

Lasă un comentariu