Tragedie în satul Grimăncăuți. Un bărbat de 63 de ani a murit în propria casă, în urma exploziei sobei defecte

Embed:

Tragedie în satul Grimăncăuți, raionul Briceni. Ieri, un bărbat de 63 de ani s-a intoxicat mortal cu monoxid de carbon, emanat de soba defectă. Amintim că anterior, exploatarea sobei defecte a curmat viaţa unei femei de 55 de ani din satul Sângereii Noi, raionul Sângerei.

De la începutul anului, pompierii au intervenit în peste 200 de situaţii de risc, soldate cu moartea a 27 de oameni, inclusiv doi copii. Despre această statistică îngrijorătoare s-a discutat şi la şedinţa săptămânală a Partidului Democrat. Liderul acestuia, Vlad Plahotniuc a menţionat că democraţii au lansat o amplă campanie de prevenire a unor astfel de tragedii. 

"În prima fază am cerut să fie instalate gratuit, pentru familiile nevoiașe, detectoare, care să alerteze persoanele aflate în locuință în momentul în care apar astfel de probleme. În așa fel, încât să se poată salva", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

În perioada sărbătorilor de iarnă, la 32 de familii vulnerabile din întreaga ţară li s-a instalat gratuit în locuinţe detectoare de fum. Din luna martie această campanie va continua.

La instalarea detectoarelor, 70 la sută din cheltuieli vor fi acoperite din bugetul de stat, 30% - vor fi pe seama autorităților locale.

Lasă un comentariu