Trafic rutier încărcat pe traseele din ţară. Pe şoseaua Balcani, care duce spre cimitirul Sfântul Lazăr s-au creat ambuteiaje

Embed:

Trafic rutier încărcat pe traseele din ţară de la primele ore ale dimineţii, când oamenii au pornit spre cimitire. Pe şoseaua Balcani, care duce spre cimitirul Sfântul Lazăr s-au creat ambuteiaje din cauză că mulţi şoferi şi-au lăsat maşinile parcate pe marginea drumului.

Politia a filmat cu drona situaţia pe traseu. Şoferii au fost îndemnaţi să parcheze maşinile în locurile special amenajate sau să se deplaseze cu transportul public, oferit gratuit de către primarie. Şi spre seară s-a circulat mai anevoios, în special la intrările în Chişinău. Sute de poliţişti au fluidizat traficul rutier în oraş. 

"Deja atestăm o creştere a numărului de unităţi de transport care se deplasează spre municipiul Chişinău. Pe trasee unde se circulă aglomerat sunt formate coloane care sunt excortate de către unităţile de transport a Inspectoratului Naţional de Patrulare. La fiecare intrare din municipiul Chişinău sunt echipaje de patrulare", a comunicat șeful Serviciului "InfoTrafic", Pavel Apostol.

"De la Şoldăneşti. Am sărbătorit cu rudele, apropiaţii".

"Venim de la Nord, de la Bălţi. Am fost la Paştele Blajinilor e o datorie sfântă faţă de bunei, părinţi".

De marţi bugetarii revin la serviciu, iar elevii şi studenţii la studii, după vacanţa de Paşti. Autogările s-au transformat în adevărate furnicare, oamenii coborau din rutiere şi autocare cu genţile pline.

"Niciodată nu am petrecut Paştele la Chişinău, nu cred că este ceva mai frumos decât să petreci Paştele acasă, la părinţii tăi. Ne-am odihnit puţin şi acum la serviciu".

Oameni spun că au adus de acasă genţile pline cu bunătăţi, provizii care să le ajungă cel puţin pentru o săptămână.

"De la ţară cum ar fi pârjoale, bătute. Bunişor cum s-ar spune. Ouă roşii, pască".

"Carne, bomboane. Cu tot ce se poate. Bunătăţuri care au fost puse pe masă".

"Sincer da, adică de la mămica ouă roşii, sarmale care sau făcut. Ce mai avem bun? biscuiţi, bomboane".

Şoferii de microbuze şi autobuze sunt mulţumiţi de numărul mare de pasageri: de sărbători au posibilitate să-şi dubleze veniturile.

"Foarte mulţi sunt azi şi mâine cred că vor fi mulţi pasageri".

"Călători sunt, după masă sunt mai mulţi. Astăzi se cunoaşte că-i după sărbători".

Lasă un comentariu