Tot mai mulţi oameni sunt nevoiţi să-şi cumpere aeroterme şi calorifere electrice pentru a-şi încălzi locuinţele

Embed:

Brumărelul atacă în plină forţă şi tot mai mulţi oameni sunt nevoiţi să-şi cumpere aeroterme şi calorifere electrice pentru a-şi încălzi locuinţele. Vânzările acestui tip de aparate au crescut cu 30 la sută, comparativ cu perioada de vară,  iar vânzătorii îşi freacă palmele de mulţumire.

"Este căldura, dar vrem să fie şi mai cald. Sperăm că o să fie de folos."

"Este frig, desigur. Orice ne ajută să ne încălzim puţin."

Reprezentanţii magazinelor de electrocasnice spun că zilnic se vând chiar şi câte 200 de ventilatoare.

"Aşa un model este destinat pentru 18 metri pătraţi şi plus la asta are mai multe regimuri de lucru, care dă posibilitatea de încălzire uniformă a camerei", a spus managerul unui magazin
de electrocasnice, Constantin Luchian.

Familiile care doresc să încălzească o suprafaţă mai mare a casei, optează pentru convectoarele de climatizare.

"Solicitate sunt convectoarele de aşa model. Încălzesc până la 22 de metri pătraţi, foarte repede şi e economisitor", a spus vânzător, Alexandru Nanu.

Încălzitoarele electrice cu infraroşu şi aerotermele fără termostat trebuie ţinute depărte de obiectele uşor inflamabile.

"Pe încălzitoarele cu element infraroşu este strict interzis de pus de uscat hăinuţe, pentru că poate să apară incendiu. Acestea mai mult se folosesc în oficii, în depozite", a spus vânzător, Alexandru Nanu.

În context, pompierii avertizează oamenii să respecte normele de securitate ale aparatelor electrice.

"Să nu utilizeze aparate electrice improvizate, nestandartizate sau care au fost defectate şi ulterior reparate de persoane nespecializate. În cazul când sunt folosite, ele trebuisc monitorizate, ca oamenii să stea în încăperile respective", a spus ofiţer de presă al DSE, Liliana Puşcaşu.

Reprezentanţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vor lansa în curând o campanie cu scopul de a informa populaţia despre regulile de exploatare a sobelor şi de apărare împotriva incendiilor.Lasă un comentariu