Tinerii democrați s-au înarmat cu mături și lopeți și au dat o mână de ajutor la curățenia în Capitală

Embed:

Şi tinerii democraţi au răspuns la apelul premierului Pavel Filip, care  a dispus mobilizarea forțelor pentru a face ordine în Capitală în urma ninsorilor. Astfel, aceştia s-au adunat în Parcul Central, au strâns copacii şi crengile şi au măturat aleele. Ei i-au îndemnat şi pe alţi tineri să se implice activ la curăţenie în oraş.

Tinerii spun că este de datoria lor să se implice deoarece este o situaţie excepţională.

"Am hotărât cu colegii şi prietenii noştri să dăm o mână de ajutor lucrătorilor de la Spaţii Verzi să curăţim puţin Chişinăul. Sperăm să ne reuşească măcar cât de puţin să le uşurăm munca celor care sunt responsabili".

"Nu suntem indiferenţi şi am decis că putem să ajutăm comunitatea cu ceva. O să întrebăm de autorităţi unde este mai stringentă situaţia şi unde trebuie de implicat şi acolo ne vom implica".

"Îmi plânge inima să văd ce dezastru a rămas în acest parc. Este o zi oportună să las cămaşa albă şi cravata şi să mă mobilizez împreună cu colegii mei şi mă bucur foarte mult că nu sunt indiferenţi".

"Am constatat încă de ieri că serviciile comunale nu fac faţă, critici sunt mulţi. Eu îi îndemn pe toţi, nu doar pe tinerii democraţi. Să vină nu doar aici în Parcul Ştefan Cel Mare dar şi peste tot în oraş, în ogrăzile lor în străzile principale să se implice", a spus preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDM, Alexandru Cauia.

Oamenii care se aflau în parc au apreciat gestul democraţilor.

"Am rămas destul de plăcut deoarece tinerii vin numai să se plimbe, dar şi ajută în cazul de faţă. În aşa o situaţie, toţi trebuie să se implice".

"Trebuie numaidecât să se implice, tot oraşul trebuie să se implice, nu numai noi, tot, tot, pentru că e jale, e jale mare".

"Dacă ar fi în weekend să zic, să nu fie o zi de lucru cred că m-aş implica".

Bilanţul serviciilor municipale arată că în urma ninsorilor abundente în jur de 10.000 de copaci au fost rupți sau doborâți. De asemenea, a fost distrus 80% din fondul ecologic al Parcului Dendrariu.

Lasă un comentariu