Timp de un an nu vor exista motive pentru majorarea tarifelor la energia electrică și la căldură

Embed:

Timp de un an nu vor exista motive pentru majorarea tarifelor la energia electrică și la căldură. Asigurările vin de la directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, și au fost oferite în cadrul audierilor organizate de Parlament pe marginea situației din domeniul energetic.

Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare a satisfăcut parţial cererea furnizorilor, majorând nesemnificativ tarifele la energia electrică şi căldură.

"Toate devierile financiare istorice au fost incluse în tarife. Nu mai generăm pierderi și am intrat în albia normală de activitate a acestor companii. Acum toate companiile sunt în confort de a face investiții pentru a îmbunătățească calitatea serviciilor prestate", a comunicat directorul ANRE, Sergiu Ciobanu.

În ceea ce privește semnarea unui nou contrat de achiziție a energiei electrice, ministrul Economiei, Octavian Calmâc, spune că ofertele vor fi colectate până săptămâna viitoare. Asta după ce concursul a fost prelungit din motiv că doar o singură companie și-a prezentat oferta.

"Se poartă discuții cu colegii de la Kiev, astfel încât să avem pe de o parte livrarea necesară de energie electrică pentru Republica Moldova, dar pe de altă parte, să avem și sustenabilitatea acestor livrări. Eu sper și sunt convins că săptămâna viitoare o să avem mai multă claritate în procedura de achiziție", a menţionat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Lasă un comentariu