Taiwan: pas uriaş spre civilizaţie

Taiwan pune capăt unei practici barbare, ce datează de secole! Este pe cale să devină prima țară din Asia care interzice consumul de carne de câine și pisică, în condițiile în care trendul tot mai puternic de deținere a animalelor de companie schimbă mentalitățile pe continent.

Noua legislație de protecție a animalelor instituie amenzi de până la 250 de mii de dolari taiwanezi, echivalentul a 8 mii de euro, pentru consumul de carne de pisică sau de câine. Cruzimea față de animale va fi sancționată cu până la doi ani de închisoare și amendă de maxim 60 de mii de euro.

Recidiviștii pot primi până la cinci ani de închisoare, dar și amenzi mai mari. Cei condamnați vor intra și pe o listă a rușinii, guvernul urmând sa le publice numele și fotografiile.

Modificările legislative trebuie promulgate de șeful statului, dar au toate șansele să intre in vigoare până la sfârșitul lunii. Președinta taiwaneza, Tsai Ing-wen, este cunoscută ca o iubitoare de pisici, ea postând frecvent fotografii cu cele două feline pe care le deține. Tot ea a adoptat anul trecut trei câini.

Lasă un comentariu