Tabăra de odihnă Romantica, din satul Moscovei, renovată. Au fost create condiţii mai bune pentru copii

Embed:

Ieri a avut loc deschiderea schimbului trei și sfințirea taberei de odihnă Romantica, din satul Moscovei, raionul Cahul în legătură cu finisarea lucrărilor de renovare. Cu suportul Guvernului și autorităţilor locale, copiilor le-au fost create acolo condiţii mult mai bune. Cu această ocazie, administrația taberei a organizat un program artistic. La eveniment au fost prezenți copiii, părinții acestora și cadrele didactice.

Evenimentul a început cu o slujbă oficiată de trei preoți, care mai apoi au sfințit tabăra de odihnă.

După slujba religioasă a urmat partea festivă cu discursuri din partea oaspeților prezenți la eveniment. Invitatul special a fost deputatul PDM, Elena Bacalu.

"S-a alocat suma de cinci milioane de lei, dintre care trei milioane de lei au fost alocați de către Guvernul Republicii Moldova și două milioane de lei - de la bugetul local. Este o colaborare frumoasă și anume aceste colaborări duc la rezultate foarte bune", a afirmat deputatul PDM, Elena Bacalu.

Datorită reparației tabăra de odihnă are posibilitatea de a caza acum un număr mai mare de copii. Directoarea instituției, Maria Ghețiu spune că zi de zi sunt organizate diferite activități educațional-culturale, astfel încât copiii să nu aibă timp să se plictisească.

"Am realizat foarte multe lucruri frumoase. Am renovat geamurile, ușile, am procurat inventar nou în blocul alimentar, am schimbat acoperișul. Totodată, s-au renovat încă 16 căsuțe, am reparat turnurile la fântâna arteziană. Copii sunt foarte creativi, ingenioși și le place foarte mult" , a menţionat directorul taberei de odihnă Romantica, Maria Ghețiu.

"Îmi place foarte tare aici la tabără. Vin deja al treilea an. Este foarte bine, deoarece s-a făcut reparație. Este extraordinar, deoarece înainte condițiile erau altfel, dar acum s-au schimbat. Totul este mult mai bine".

"Sunt foarte multe jocuri distractive, ne jucă mult, mai ales fotbal și ne învață foarte multe lucruri distractive și au o hrană foarte bună".

În această vară, la tabăra Romantica, în patru schimburi, se vor odihni peste o mie de copii.

Lasă un comentariu