Sute de morminte uitate de lume și distruse de vreme

Embed:

În ajunul Blajinilor, priveliştea pe care o au mormintele din cimitire, lasate în paragină, este şi mai tristă, în contrast cu locurile de veci proaspăt îngrijite.

Şi în Cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală pot fi văzute multe morminte uitate de toată lumea şi chiar distruse de vreme. Unii oameni, totuşi, atunci când fac curat la mormintele rudelor, îngrijesc şi de mormintele părăsite aflate în preajmă.

"Ei sunt duși cred că după hotare și nu e nimeni și nu are cine face curat. Noi îngrijim. Iată și aici și în partea aceasta, noi îngrijim pe lângă noi". 

"Aici vecina este înmormântată și venim și făceam ordine. Flori am pus. Acolo este înmormântat un prieten de-al fratelui meu, tot uneori mai pun câte o floare". 

"Noi suntem chiar angajați să facem lângă noi. De aceste morminte pe care le vedeți aici, acesta și acesta, noi avem grijă. Am pus și copăcei și curățim și facem".

"E foarte bine ca să fie mormintele îngrijite și lumea care e alături să îngrijească de mormântul cela". 

"Este importantă memoria. Ei sunt strămoșii noștri și desigur că ar fi fost bine ca toate mormintele să fie îngrijite, să nu fie uitate".

Administrația Cimitirului "Sf. Lazăr" spune că nu este responsabilă de îngrijirea mormintelor, ci doar de amenajarea teritoriului.

"Acestea care acum sunt lăsate în paragină, rudele pot vine anul viitor să facă curățenie, dar ca să ducem o evidență strictă este imposibil. Acum sunt implicați 50 de muncitori la salubrizarea teritoriului, dar ca să facă curat trebuie o cifră foarte mare", a spus directorul Cimitirului "Sf. Lazăr", Pavel Eni.

În Cimitirul "Sf. Lazăr" sunt peste 300 de mii de morminte.

Lasă un comentariu