Stimularea natalităţii în Irlanda. Tinerii părinți vor beneficia de mai multe oportunităţi

Embed:

În Irlanda, familiile în care se va naşte un copil vor primi din partea statului o cutie cu toate cele necesare pentru bebeluș. Anunțul a fost făcut de ministrul pentru Copii și Tineret de la Dublin, Katherine Zappone, care a venit cu această inițiativă pentru a-i încuraja pe tineri să facă mai mulți copii.

În baza acestei iniţiative, tinerii părinți vor primi subsidii de la stat, iar cei care fac primul copil vor primi și un leagăn. Autoritățile irlandeze sunt îngrijorate de îmbătrânirea rapidă a populației și de criza demografică.

Dacă în 2011, rata fertilității era de 2,1 copii per familie, cinci ani mai târziu a căzut până la 1,8. Cutia Bebelușului, cum este numit ajutorul pe care irlandezii îl vor primi, este o practică devenită comună în mai multe țări și a apărut în anii '30 ai secolului trecut în Finlanda.

În Republica Moldova, Fundația Edelweiss a lui Vlad Plahotniuc a lansat acum doi ani campania ”O nouă viață”, prin intermediul căreia sunt distribuite cutii-cadou cu obiecte de prima necesitate pentru nou-născuți.

Din acest an, campania Fundației lui Vlad Plahotniuc s-a extins și a ajuns în 24 de maternități din țară.

Lasă un comentariu