Starea deplorabilă a reţelei de canalizare pluvială din Capitală, unul dintre subiectele discutate în cadrul şedinţei de la Primărie

Embed:

Starea deplorabilă a reţelei de canalizare pluvială din Capitală a constituit unul dintre subiectele discutate ieri în cadrul şedinţei pentru situaţii excepţionale de la Primărie. Reprezentanţii serviciilor de resort s-au referit în special la lipsa banilor şi utilajului pentru reparaţia reţelei învechite. Noul primar interimar le-a cerut explicaţii şi a propus soluţii concrete.

„Când plouă sau se întâmplă ceva noi înotăm ca în Marea Neagră prin Chișinău. E rușine, într-o Capitală modernă să, nemaivorbind că în mașini, apa ajunge până la volan, când se întâmplă așa calamități”, a menționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Chiar dacă este o problemă destul de veche, în cadrul şedinţei s-a dovedit că nimeni nu ştie cine gestionează sistemul de canalizare pluvială. 

Într-un final, responsabilii au fost găsiţi. Este vorba despre Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, şeful căreia însă nu a putut da foarte multe informaţii.

Primarul a propus ca reţeaua să fie verificată cu utilajul modern cumpărat de Apă Canal, pentru a stabili de câţi bani e nevoie pentru renovare. 

„O maşină, care face inspecţie ultrasonoră sau ultrageodezică, nu prea mă pricep din punct de vedere ingineresc, dar există posibilitatea de a face un studiu a stării acestor tuburi de canalizare”, a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Silvia Radu s-a mai arătat arătat nemulţumită de activitatea întreprinderilor municipale.

„Este inadmisibil ca întreprinderile municipale să fie în pierdere. Dacă sunt în pierdere, înseamnă ori că sunt prost gestionate, ori cineva fură din aceste întreprinderi, lucru care este inadmisibil”, a afirmat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

La indicaţia primarului interimar, administraţiile întreprinderilor municipale urmează să elaboreze planuri financiare pentru următorii cinci ani înainte, pentru a-şi eficientiza activitatea.

Lasă un comentariu