Solitaire: Începutul. Povestea creatorului legendarului joc, care a animat rutina a milioane de angajați de birou

Embed:

A apărut, practic, odată cu calculatoarele. Vorbim despre Solitaire, cel mai popular joc pe computer, care a animat rutina a milioane de angajați de birou, începând cu anul 1988. Cu adevărat interesantă este însă povestea omului care l-a creat, Wes Cherry, pe atunci stagiar la Microsoft. La aproape 3 decenii de la includerea jocului în programul Windows, programatorul recunoaște că nu a primit niciun sfanț pentru invenția sa.

"Ideea de a crea Solitaire mi-a venit din plictiseală. Nu prea existau jocuri pe atunci, aşa că a trebuit să fac unul", a povestit fondatorul jocului Solitaire, Wes Cherry.

Solitaire presupune construirea a patru stive de cărţi - câte una pentru fiecare suită - în ordine crescătoare, de la as la popă. Regulile simple au cucerit angajații de birou din toată lumea, care și astăzi pierd ore în șir cu pachetul virtual. Așa că Wes a creat, la un moment dat, şi un şiretlic menit să îi salveze pe cei care sunt la un pas de a fi deconspirați de superiori.

"Apăsând tasta specială, ecranul revine la foaia de lucru lăsând impresia că omul chiar munceşte, însă cei de la Microsoft au scos această funcţie", a spus fondatorul jocului Solitaire, Wes Cherry.

Având în vedere popularitatea de care s-a bucurat în timp Solitaire, s-ar crede că omul din spatele lui e milionar. Dar nu e nici pe departe aşa. Fondatorul spune că nu a primit niciun sfanţ. Abia recent, Wes s-a reprofilat în direcţia care îi aduce profit.

Lasă un comentariu