Socialiștii și partidul Demnitate și Adevăr își atribuie un slogan folosit încă în timpul revoluției române de acum 28 de ani

Embed:

Socialiștii și partidul Demnitate și Adevăr își atribuie un slogan folosit încă în timpul revoluției române de acum 28 de ani. Chișinăul a fost împânzit de banere în care apare candidatul socialiștilor la funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, împreună cu liderul PSRM, Zinaida Greceanîî. Aceștia sunt însoțiți de sloganul "Salvăm Capitala, apoi salvăm și țara", mesaj care seamănă izbitor cu cel al PPDA.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari a venit cu o reacție și acuză socialiștii că le-au furat sloganul, „Azi capitala, mâine toată țara”. Candidatul desemnat de PSRM , Ion Ceban, neagă că ar fi preluat sloganul PPDA.

Însă, expresia revendicată de cele două partide a fost folosită în timpul Revoluției din 1989 din România. Atunci, pe străzile Timișoarei răsuna mesajul „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”. Acesta a devenit sloganul revoluției care a dus la căderea regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu.

Lasă un comentariu