Şoc la naţionala Spaniei. Selecţionerul Julen Lopetegui a fost demis

Embed:

Şoc la naţionala Spaniei! Selecţionerul Julen Lopetegui a fost demis cu doar două zile înaintea primului meci al ibericilor de la Campionatul Mondial. Decizia vine după ce tehnicianul a semnat, în secret, cu Real Madrid şi nu a anunţat oficialii forului spaniol de fotbal.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de către preşedintele Federaţiei Spaniole, Luis Rubiales, la o zi după ce Real Madrid a anunţat că Julen Lopetegui va fi antrenorul clubului regal, după încheierea Campionatului Mondial.

După acest anunţ, oficialii forului spaniol de fotbal şi-au exprimat indignarea pentru faptul că Lopetegui şi Realul au bătut palma fără a anunţa Federaţia.

"Suntem obligaţi să-l demitem pe selecționerul Julen Lopetegui. Trebuie să ne amintim de toate lucrurile care le-a făcut pentru echipa naţională. Datorită lui suntem aici, la Mondial. Indiferent de ce va reuşi naţionala Spaniei aici, asta va fi datorită muncii sale. Îi dorim tot ce-i mai bun", a spus preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales.

Federaţia Spaniolă de Fotbal a anunţat că Fernando Hierro, până acum - director sportiv la naţional, o va conduce pe "La Furia Roja", la Mondial.

Lopetegui era selecționerul Spaniei din iulie 2016, iar pe 22 mai își prelungise contractul până în 2020.

Spania urmează să debuteze la Cupa Mondială, vineri-seară, într-o partidă contra Portugaliei, campioana europeană în exerciţiu.

Lasă un comentariu