Singura femeie-comandant de pluton în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri

Embed:

Maia Creţu este singura femeie-comandant de pluton în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri. Aceasta are 29 de ani şi spune că şi-a dorit încă de pe băncile şcolii să îmbrăţişeze o carieră militară.

Maia Creţu şi-a văzut visul realizat în anul 2014, atunci când a fost angajată în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri.

"Aceasta vine din interior, cred. Este o calitate a caracterului pentru că se îmbină voinţa, puterea, iniţiativa, răbdarea şi disciplina", a declarat comandantul de pluton al Unităţii Militare 1001, Maia Creţu.

Anul trecut, ea a fost promovată în funcţia de comandant de pluton al Brigăzii mobil-operative nr.1 a Unităţii Militare 1001 din Chişinău.

"Răspund de disciplina, de starea moral-psihologică a subalternilor mei, de ordine în interiorul plutonului", a afirmat comandantul de pluton al Unităţii Militare 1001, Maia Creţu.

Tânăra are în subordine 17 carabinieri. Aceştia se află la straja misiunilor diplomatice şi patrulează pe străzile Capitalei.

"Doamna Maia este o persoană destul de curajoasă şi destul de capabilă pentru a ne îndruma spre un drum mai bun, spre o cale mai luminoasă".

Maia Creţu spune că provocările meseriei sunt diverse, majoritatea, însă vin din partea persoanelor agresive sau a celor în stare de ebrietate.

Conducerea Unităţii Militare 1001 susţine că reprezentantele sexului frumos sunt de neînlocuit în multe situaţii.

"Măsuri în masă ca de genul măsurilor culturale -sportive şi culturale-religioase, unde este nevoie de măsuri poliţieneşti cu percheziţii, controluri, unde un bărbat practic nu are dreptul să intervină conform legii pentru a controla o doamnă", a comunicat comandantul adjunct al Unităţii Militare 1001, Oleg Rusnac.

În cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne activează 119 femei.

Lasă un comentariu