Şi câinii suferă de gripă. Tot mai mulți patrupezi ajung la veterinar cu febră şi tuse

Embed:

Nu doar oamenii au de suferit din cauza răcelii, ci și patrupezii. Tot mai mulți câini ajung la veterinar cu febră şi tuse. Gripa canină poate dura și câteva săptămâni, însă, din fericire, nu se transmite la om.  Medicii spun că pentru a păzi patrupezii de răceală, stăpânii trebuie să respecte mai mute reguli.

"Oamenii îşi spală animalele foarte des şi eu le spun, nu spălaţi animalele pentru că ele au un înveliş protector şi când se spală, se dereglează învelişul şi animalele devin mai receptive. Al doilea factor poate să fie curenţii, al treilea factor poate să fie că animalul e slăbit din cauza alimentaţiei, de exemplu imunitatea e slăbită", a informat medicul veterinar, Iurie Andrieş.

Pentru a preveni răceala la câini, unii îi îmbracă în cele mai călduroase haine cusute pentru patrupezi.

"Este un membru al familei. El acum nu vrea să stea îmbrăcat, înainte am încercat, a purtat ceva timp, dar acum nu mai vrea".

"El la noi doarme în cearşaf, îi ca omul. Îi dăm leacuri tot cam ca la om numai că mai puţin. Noi am făcut şi UZI la sânge şi tot ce trebuie. Trebuie să iubeşti animalul ca să-l ţii în casă".

Veterinarii spun că dacă anul trecut, în perioada rece, au avut până la 10 adresări din cauza virozelor la câini, în acest an, numărul lor s-a dublat.

Lasă un comentariu