Şezătoarea viitoarelor mămici. Femeile au discutat cu diverși specialiști și au aflat informații utile

Embed:

O şezatoare mai puţin obişnuită s-a desfăşurat ieri seara la Chişinău în cadrul căreia, zeci de viitoare mămici au discutat cu diverși specialiști și au aflat informații utile despre dezvoltarea fătului în primele luni de sarcină.

Şezătoarea gravidelor a fost organizată de către portalul Odoraş.md, cu susţinerea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss. În cadrul evenimentului, o viitoare mămică a primit în dar un set cu produse pentru nou-născuţi.

Eugenia Efros se află în a 41-a săptămână de sarcină şi spune că în scurt timp darurile primite îi vor fi de mare folos.

"E binevenită, le sunt foarte mulţumită. Suntem mulţumiţi. Deja suntem pregătiţi, deja la 41 de săptămâni, suntem cu totul deplin, aşteptăm numai să vină", a afirmat viitoarea mămică, Eugenia Efros.

"Fundaţia Edelweiss, are un scop nobil de a avea grijă de o viaţă nouă. Atunci când apare un copil, într-o familie tânără, trebuiesc atâtea lucruri, atâtea investiţii, încât fiecare cadou este foarte binevenit", a declarat organizatorul, Dorina Osipov.

În cadrul şezătorii, viitoarele mămici au primit mai multe sfaturi utile din partea medicilor.

"Am vorbit despre primele zile ale nou-născutului. Ce facem cu nou-născutul în maternitate, scriningurile pe care le efectuăm, am accentuat despre etapa de tranziţie a fătului de la viaţa intrauterină, deja la copil, la viaţa extrauterină", a spus medicul neonatolog, Victoria Sisoev.

Femeile au fost informate şi despre primele simptome în caz de răceală, cum să alimenteze şi să îmbrace corect micuţii.

"E prima sarcina, şi pentru mine orice informaţie e ceva interesant".

"Este benefic pentru o formare ca viitori părinţi. Aflăm foarte multe sfaturi de la specialişti".

La şezătoarea gravidelor au participat în jur de 200 de femei.

Lasă un comentariu