Şefa căminului unui liceu-internat din Capitală, suspectată că și-ar fi însușit bani de pe cardurile salariale

Embed:

Şefa căminului liceului Ciprian Porumbescu din Chişinău a scandalizat opinia publică, furând bani de la propriii angajaţi. Ofiţerii CNA şi procurorii au constatat că femeia extrăgea ilegal bani de pe cardurile salariale. Suspecta este cercetată penal pentru abuz în serviciu.

"Pe motiv că nu cunoşteau cum să se folosească de un card bancar, aceste cartele erau în posesia bănuitei. Ea ar fi extras banii de pe ele, după care o parte din salariul îl dădea angajaţilor, iar altă parte ar fi însuşit-o ilegal", a comunicat purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Procurorii şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii în biroul, dar şi la locul de muncă al suspectei, de unde au ridicat mai multe carduri, dar şi bani în diferite valute. Şefa căminului este cercetată penal în stare de libertate pentru că şi-a recunoscut vina parţial.

"Noi niciodată nu am avut probleme în privinţa şefei şi cu banii şi cu nimic. Şefa îndeobşte a ajutat toţi copiii la toate nevoile", a spus angajata căminului, Vera Spătaru.

Directoarea căminului este suspectată de faptul că extrăgea de pe card leafa mai multor subalterni.

Directorul instituţiei de învăţământ a refuzat să comenteze cazul. 

Suma prejudiciului va fi evaluată, după ce victimele vor fi audiate. Totodată CNA urmează să verifice dacă schema de însuşire ilegală a banilor este practicată şi în alte instituţii din ţară.

"Presupunem că există această schemă şi-n alte instituţii de învăţământ, şi nu doar de învăţământ, dar aceste lucruri trebuie investigate", a afirmat purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi. 

Suspecta riscă până la şapte ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 15 ani.

Lasă un comentariu