Şedinţa solemnă a Parlamentului de la Bucureşti. Şeful Legislativului de la Chișinău, Andrian Candu, a susținut un discurs în fața deputaților români

Embed:

La şedinţă solemnă a Parlamentului de la Bucureşti, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, a participat și şeful Legislativului de la Chișinău, Andrian Candu. Demnitarul a susținut un discurs în fața deputaților români.

Andrian Candu a mulţumit României pentru faptul că a fost şi rămâne cel mai fidel partener al Republicii Moldova. El s-a referit la deschiderea pieței pentru produsele noastre, la proiectele de renovare a grădinițelor, dar și la bursele oferite studenților și liceenilor basarabeni. Candu a declarat că se mândrește că a fost printre primii care a făcut liceul și facultatea la Cluj.

"România trebuie să rămână cel mai fidel, solid și onest partener al Chișinăului pe traseul său european. Nu mai avem timp să batem pasul pe loc, să ratăm ocazii, să ne pierdem în polemici sterile, pentru că cu cât situația noastră este mai divizată, cu atât ne lipsim mai mult de șansa și perspectivele unei modernizări mai rapide", a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Custodele Coroanei Române, Maiestatea Sa Margareta, a reiterat sprijinul familiei regale pentru parcursul european al Republicii Moldova.

"Datoria de a sprijini pe frații noștri din afara frontierei României, nu trebuie să cunoască limite. Coroana română continuă să sprijine aspirațiile europene ale Republicii Moldova", a comunicat custodele Coroanei Române, MS Margareta.

De la tribuna Parlamentului de la București, Andrian Candu s-a referit la pericolul războiului propagandistic, declanşat de către Rusia.

"Presiunile economice și politice din afară urmăresc distorsionarea valorilor românești și europene, iar războiul propagandistic, la care mă refer, sponsorizat moral, ideologic și financiar, subminează declarațiile de suveranitate și independență ale Republicii Moldova și urmăresc revenirea în spațiul geopolitic rusesc", a afirmat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

La finalul ședinței solemne, Parlamentul României a votat o declarație în care este subliniat rolul avut de înaintaşii politici şi dorinţa de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE.

Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat Unirea Basarabiei cu România. În ţara vecină, ziua este sărbătoare naţională, conform unei legi votate anul trecut.

Lasă un comentariu