Scene barbare la Bălţi, la meciul dintre cluburile Zarea și Zimbru Chişinău

Embed:

Scene barbare la Bălţi, la meciul dintre cluburile Zarea și Zimbru Chişinău. Suporterii din Bălți au atacat un autobuz cu fanii chişinăueni, au aruncat cu pietre și au încercat să deterioreze vehiculul. Huliganii bălţeni şi-au exprimar, în acest fel, nemulțumirea că echipa lor a remizat cu Zimbru, scor 1-1.

Sâmbătă, la Bălți s-a desfășurat meciul din campionatul național de fotbal din Divizia Națională dintre FC Zaria și Zimbru Chișinău. Jocul s-a terminat la egalitate. Dacă în timpul partidei suporterii echipei gazde nu au fost violenți, după meci aceștia s-au dezlănțuit.

Din imaginile video postate pe o rețea de socializare de un martor ocular se vede cum aceștia aleargă după autobuzul chișinăuienilor și aruncă cu pietre.

Același martor ocular a scris pe o rețea de socializare că pietrele zburau și în trecători, în oamenii care așteptau la stație, dar și în mașini și troleibuze.

Poliția a deschis un dosar penal pentru huliganism. Potrivit șefului Inspectoratului de Poliție din Bălți, Dumitru Cebotari, fanii echipei Zimbru au fost cei care i-au provocat pe suporterii din Bălți.

Aceștia i-ar fi înjurat și le-ar fi arătat semne obscene, fapt care i-a provocat. 13 persoane din Bălţi şi Chişinău riscă acum amenzi sau închisoare de până la cinci ani.

La începutul lunii aprilie, Federația Moldovenească de Fotbal a amendat clubul sportiv "Zaria" cu 10 mii de lei pentru revoltele fanilor în timpul meciului din Nisporeni disputat cu FC "Speranța".
Lasă un comentariu