SCANDAL la CMC. Câte milioane au fost alocate pentru lichidarea consecinţelor în urma URGIEI ALBE

Embed:

Pentru lichidarea urmărilor ninsorii abundente, Primăria dispune în fondul de rezervă doar de 30 de milioane de lei. Alte 40 de milioane, ar urma să fie solicitate de la Guvern. Decizia a fost luată astăzi de către consilierii municipali în cadrul unei şedinţe extraordinare. Între timp, şeful Asociaţiei Spaţii Verzi i-a anunţat că întreprinderea are nevoie de dotări urgente cu tehnică şi muncitori.

"Dotarea tehnică Spaţiilor Verzi este zero, putem să spunem. Nouă ne trebuie astăzi, urgent, de procurat zece turnuri măcar. 50 de unităţi de motoferăstraie. Fiindcă cu mâna, noi suntem în veacul 21 şi lucrăm cu topoarele", a spus şeful Asociaţiei Spaţii Verzi, Eliferii Haruţa.

În Capitală, în urma urgiei albe, 130 de piloni şi zece mii de copaci au fost rupți sau doborîți. Consiliul municipal Chișinău a decis că lemnele vor fi repartizate beneficiarilor de compensații pentru încălzire. De asemenea, a fost distrus 80% din fondul ecologic al Parcului Dendrariu, iar 250 de automobile, parcate pe străzile oraşului, au fost strivite.Lasă un comentariu