Sărbătoare de zile mari la Căușeni. Localitatea a marcat 523 de ani de la prima atestare documentară

Embed:

Oamenii din Căuşeni au chefuit şi s-au veselit, ieri până după miezul nopţii, la o sărbătoare de zile mari, organizată de autorităţi în legătură cu hramul oraşului. Localitatea a marcat 523 de ani de la prima atestare documentară. Pentru ca distracţia să fie una de pomină, autorităţile locale au pregătit mai multe suprize pentru locuitorii oraşului, dar şi pentru oaspeţi. Toată lumea a gustat din bucate alese şi a ciocnit câte un pahar de vin bun. 

Până la începerea concertului, publicul a urmărit cu respiraţia întretăiată tradiţionala întrecere la trântă, premiul cel mare fiind un berbec. Învingătorul,  Veaceslav Guțu, nu a ezitat nicio clipă când a fost întrebat ce va face cu animalul câștigat. 

"Cred că vom urma obiceiul nostru moldovenesc. Vom aduna toți băieții care au participat și îl vom găti să-l mâncăm".

Deosebit de spectaculoasă a fost apariţia pe stadion a băieţilor din Brigada cu destinaţie specială Fulger. 

Începutul concertului nu s-a lăsat aşteptat. Spectacolul a deputat cu evoluarea mai multor ansambluri de muzica populară din raionul Căușeni.

Marea surpriză a evenimentului a fost trupa 3 Sud Est din România.

Ulterior atmosfera a fost încinsă de ansamblul ţigănesc Potcoava dar şi de formația de peste Prut Nemuritorii.  

"Le spunem tuturor la mulți ani, multă fericire, multă putere. Să se iubească și să se ajute între ei pentru că așa putem trece peste greutățile inerente ale vieții".

Invitații speciali au fost consilierii și primarii din România și Letonia, din localităţile cu care Căușeniul s-a înfrățit. Printre invitați s-a numărat și deputatul Partidului Democrat Valentina Stratan, care s-a evidențiat prin proiectele implementate în ultimii ani în Căușeni.

"Vreau să vă salut. Să vă salut din partea colegilor mei deputați, din partea miniștrilor care fac parte din Guvernul Filip și din partea celor care au gânduri bune pentru dumneavoastră", a comunicat deputatul PDM, Valentina Stratan.

Cei care au încheiat grandiosul concert au fost artiștii de la Brio Sonores.

"Extraordinar, foarte frumos".

"E o sărbătoare foarte placută. Este veselie și ne distrăm".

Seara a culminat cu un impresionant foc de artificii, iar după miezul nopții a fost organizată o discotecă în aer liber.

Lasă un comentariu