Şantajat pentru datorii inexistente

Embed:

Reţinuţi şi suspectaţi pentru şantaj. Este vorba despre trei bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 24 şi 33 de ani, domiciliaţi în oraşul Ocniţa, care ar fi făcut parte dintr-un grup criminal.

La începutul lunii aprilie curent, aceştia ar fi ameninţat cu violenţă fizică şi înec pe un tânăr în vârstă de 23 de ani. După ce l-au urcat cu forţa într-un automobil şi l-au transportat la un iaz din satul Naslavcea, suspecţii l-au impus să semneze o recipisă de recunoaştere a unei datorii inexistente de 20.000 de lei, după care i-au cerut ca banii să fie transmişi în termen de două săptămâni.

De asemenea, victima a fost preîntâmpinată că să nu se adreseze la organele de drept, în caz contrar va avea de suferit.

Astfel, în data de 12 aprilie 2018, în momentul primirii mijloacelor băneşti extorcate, doi dintre bănuiţi au fost reţinuţi în flagrant, al treilea, însă, urmează să fie localizat şi reţinut de oamenii legii. Asupra suspecţilor au fost depistate şi ridicate mijloacele tehnice de comunicare şi suma de 10.000 de lei primită de la victimă sub controlul procurorilor şi ofiţerilor de poliţie.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi în urma investigaţiilor demarate, aceştia riscă  pedeapsă cu închisoare de la 10 la 13 ani.

Lasă un comentariu